Neem contact op!

Stichting Alternatieve Relatiebemiddeling

(placeholder)

Contactformulier

Vul het contactformulier in en wij sturen je informatie toe. Daarna nemen wij graag contact met je op.

Heb je een vraag of ben je geïnteresseerd in de diensten van de SAR?

ervaringen van

“Hoe langer ik bij een cliënt kom, hoe beter ik hem leer kennen. Fysieke of geestelijke beperkingen worden steeds minder belangrijk, want achter die beperking schuilt een mens met dezelfde gevoelens en verlangens. Ons werk is geen 'luxe', maar vaak echt noodzakelijk voor cliënten, eigenlijk zou seksuele dienstverlening een vanzelfsprekend onderdeel van zorg moeten worden.”


“Via zijn begeleider hoorde ik dat een cliënt met ASS helemaal is opgebloeid sinds ik bij hem kom. Hij werkt en komt meer voor zichzelf op. Tijdens het knuffelen en vrijen oefenen we ook in het zeggen wat hij wil en wat niet.”


(placeholder)

“Een oudere cliënt geeft aan dat zijn leven weer zin heeft. Hij is nu besluitvoller en ondernemender. Ook zijn familie is erg blij met mijn bezoek, ze zien hem weer stralen.”


(placeholder)

“Als mannelijke dienstverlener bezoek ik mannelijke cliënten via de SAR. Zo’n bezoek is voor hen net dat stukje extra dat ze van niemand anders ontvangen. Sommigen zoeken een intense seksbeleving, anderen vinden het fijn om te praten en intimiteit te beleven. Het is heerlijk om te ervaren hoe een cliënt geniet van de aanraking die zo anders is dan wassen, aankleden en medische zorg.”


“Het kan soms voorkomen dat een cliënt seksueel ongeremd gedrag laat zien naar begeleiders of andere cliënten. Een bezoek van een dienstverlener via de SAR kan helpen deze gevoelens te reguleren. Alle cliënten zouden diep in hun hart het liefst een relatie willen. Een bezoek van de SAR helpt hen zich zekerder te voelen in het benaderen van anderen.”

(placeholder)

“Een oudere cliënt heeft veel pijn en praat moeilijk. Maar als hij eenmaal ligt en ik bloot naast hem kom, dan glundert hij. Ik streel hem, ik kus hem, ik knuffel hem. Na afloop pakt hij mijn hand en fluistert hij ‘dankjewel’.”


Een cliënt met veel pijnlijke spasmen vindt het heerlijk om te vrijen en om een ontlading te krijgen. Die ontspanning vermindert ook de spasmen en pijn. Na afloop liggen we heerlijk ontspannen in elkaars armen naar muziek te luisteren. De ervaring die wij cliënten via de SAR kunnen bieden verlaagt ook de bloeddruk en het medicijngebruik. Maar het belangrijkst is: cliënten geven aan dat ze gelukkiger zijn!”


(placeholder)

“Veel cliënten zijn nog nooit intiem geweest met iemand voor de SAR in beeld kwam. De eerste afspraak is voor hen vaak erg spannend en gaat vooral over elkaar beter leren kennen. Cliënten hebben door de dienstverlening via de SAR het gevoel erbij te horen en mee te kunnen praten.”


“Omdat ze geen eigen ervaringen kennen, baseren sommige jonge cliënten hun ideeën over seks op de porno die ze online zien. De eerste keer dat een jongeman mij op die harde manier benaderde, was ik echt overdonderd. Nu weet ik dat opnieuw beginnen helpt: samen praten over seks en intimiteit en aandacht hebben voor elkaar. Zo kan iemand zijn stoerheid en onrealistische ideeën over hoe seks hoort te zijn, loslaten en kunnen we er samen van genieten.”

“Cliënten zijn soms heel nerveus. Ik geef dan een massage en zorg voor ontspanning en rust. Mijn houding is ongedwongen en geduldig, waardoor cliënten zich snel op hun gemak voelen. Het gaat vaak niet eens echt om de seks, maar om de intimiteit van aangeraakt worden en te kunnen aanraken. Met elkaar praten, knuffelen, samen douchen. Die exclusieve aandacht is wat cliënten gelukkig maakt.”


“Seks is een normale menselijke behoefte. Ik zie de mens achter de handicap. Ik voel me vereerd dat ik mag bijdragen aan het geluk en welzijn van cliënten. Ze geven aan dat een bezoek via de SAR hun leven verrijkt. Door die dankbaarheid dragen zij weer bij aan mijn levensvreugde.”